fullkomlig ofullkomlighet

såhär borde det alltid vara

 och gärna såhär med (en rabbin, en präst och en imam)

jag tappade nyss en tekanna på min tå, det var inte skönt. apropå vad jag drömde inatt.
imorgon när jag vaknar kommer jag vara ensam, ensam, ensam. bäst att stilla hemlängtan med en film.
och det var precis som jag trodde, fast som i en dimma. det känns pinsamt att erkänna, men jag saknar dig något fruktansvärt.

kärleks/livslåttips: "Sången om dig och mig" av Tomas Andersson Wij -Stjärnorna i oss. Kom igen då, det är åtminstone värt att läsa texten; www.lyricsmania.com/lyrics/tomas_andersson_wij_lyrics_36845/other_lyrics_67686/sangen_om_dig_och_mig_lyrics_819772.html

det är inte en sån film


suris, tacos, sötis, creme brûlé + ben & jerrys

vi har inte alla riddare i borgen, hästar i hagen, pommes på tallriken, rutor på duken, fiskar i akvariet, currykycklingröra i baguetten, strumpor i lådan, böcker i bokhyllan, soldater i armén, fräknar på näsan...ja, ni kanske fattar grejen

men det gör inget, det är nästan desto bättre. Sålänge vi är nöjda är jag nöjd. Är du nöjd? Vem är nöjd? Nöjd - vilket hiskeligt oattraktivt ord. Avtändande faktiskt. Man tycker ju att de borde ta ett ord som lät mer lockande för att människor skulle sträva efter att bli just nöjda, inte ett ord som låter som om det vore en b-buskisskådis som spelar en gammal soldat, dricker för mycket brännvin och har en potta på huvudet. I och för sig är all buskis b enligt mig. Så vem vill vara nöjd nu då?

omlopp


vattenläcka där min säng brukar stå
lite närhet
soffdjur

idag när jag åkte buss hem satt jag och tänkte på ordet husmanskost och det var nog varken första eller sista gången heller. Det är ett mångfacetterat ord som kan betyda både det ena och det andra. I sin enkla och raka bemärkelse betyder det lite väl inavlad, svensk mat; men man kan också leka lite med det.
Hus man sko st
Nåt hus har jag inte och ingen man heller. Nya skor är det snart dags att köpa.
Men 'st'? Storlek? Station? Struts? Strunt samma.(?)
Det viktigaste är att jag har gjort en nyskapande och vägbanande upptäckt; nämligen att ordet husmanskost är ett horoskop i sitt verkliga ässe. För om det inte passar in på det uppdelade sättet som det passar in på mig så lär det ju stämma in på större delen av Afrikas befolkning. För jag menar, vem är inte hungrig...?

RSS 2.0